raya yg tak macam nak raya.. huhuhuh...

ni dah raye ke-8 baru sy ade mood nak update blog.. huhuhu..

saya tahun ni, raya mcm ape je... dengan mabuk nye, dengan demamnye.. cukup sume.. haru betul..

tak penah la seumur hidup saya, orang sibuk beraya, pagi2 dah bangun gi semayang raya... saye dok terbongkang lagi atas katil... ya rabbi... sungguh tak best betul rasanya...

projek kuih raya saya sume terbengkalai... sume adik ipar saya take over.. sy tolong sikit2 je... so takde la nak snap sana snap sini.. ate gile plak katanya kan.. mabuk2 pun nak pegang camera lagi.. hiksss

saya, walaupun tinggal sendiri, tp taklah jauh sgt ngan mak saya pun.. mlm raya saya balik umah parents saya jap.. ayah saya nak lemang... asben saya bakor sendiri.. nak anta la kan malam raya tu.. pastu balik la balik.. tp sebab ujan lebat malam raya tu, kitorang balik umah pagi raya.. hehehehe... sbb asben sy kene raya ngan mak die dulu... kata anak tunggal laki kan.. takpela saya beralah kan..

raya pertama malam tu baru saya bungkus kain baju sume, tido umah parents sy plak smp ari ahad... ambek ko, raya first sy bagi can kan.... raya ke-2 sampai raya ke-5 umah parents saya plak.. :p

sy kan, tahun ni takde semangat nak masak2 rendang ke kuah kacang ke anyam2 ketupat ke mcm tahun dulu2... yg betul2 saya buat tahun ni, alah kuih raya yg cetoet tu, pastu mlm raya tu sy rebus ketupat mini 10 biji utk kitorg laki bini.. lain sume import... haiii tak tau la kan... hehehehehe

disebabkan angin tak betul tahun ni, takdela amik gmbr raya... sangat sedih tau!!!.. sebab ape tau.. sy lupe caj bateri camera.. on2 je dah dapat warning.. tu takpe lagi.. charger pun sy tak bawak balik umah parents sy.. jangan kata charger, kasut raya pun sy tak bawak.. pakai la selipar asadi tu sy balik umah parents saya... sib baik sy ngan adik sy ngan mak saya kaki sama saiz.... sy pinjam je kasut deme... huhuhu.. punyela bengong tahun ni.. :(

yg ni makanan raya ke3 kot.. mak sy tny nak makan ape, sy ckp nak nasik lemak.. hiksss... raya ke2 sy mintak nasik tomato.. tp lupe nak snap...

eh.. ngandung2 ni, sy ckp nak makan ape saje mesti dpt.. hehehe... syok betul.. pantang sebut sy mesti dapat.. eekekekke.. kalo dulu.. mimpila.. tgk dulu keadaan :)

1 respond(s):

ungu violet said...

wah bestnye ngandung..dilayan cam baby!