dush dush dush... pang pang kat muka sendiri.. uhuk2

aritu kan sy kate dpt panggilan inteviu kan.. iskkk.. semalam sy pegi la.. takde la jauh mana pun.. kat putrajaya jek.. semangat pagi2 dah bangun kuar tau..

malam tu, sy tak study sgt ape pun.. yg dulu nye exam, memang saya balun betul2 study.. tp kali ni, sy agak endah tak endah la kan.. sy baca ala2 je.. takat hafal2 menteri2 n timbalannya.. tgk perlembagaan lebih kurang.. (sebenarnye, sy tak tau nak baca apa pun, sbb byk tny pasal general knowledge kan)

saya dpt no 1102.. no 2 la kan dipanggil.. aduyai.. berdebar la pulak kan.. org yg inteviu tu, memula masuk, cara die inteviu sume, ok je... pastu bile die tny pasal company sy keje skang ni, dah mula sy menggelabah.. bukan ape, sy nmpk je prinsip2 tu kat ofis ni hari2, tp sy tak penah amik port pun.. takat lalu bak angin je.. hehehe.. padahnye, die tny... aduyai... takleh jawab.. ni dah nak lempang muka sendiri dah...

pastu, ade lagi 2 soalan die tanya yg sy tak dpt jawab...sy takmau la ckp ape soalan yg ditanya tu.. sebab, soalan tu sangat senang, dan sy sebagai rakyat malaysia, tak amik tau pun pasal tu... uwaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!! time ni sy rasa cam nak lempang je diri sendiri laju2.. rasa mcm tak guna betul tinggal kat negara yang indah lagi permai ni.. uwaaaaaaaa...

saya kecewa sangat.. harap2 due org yg inteviu saya tu, kesian kat saya ni...

:(

p/s: sy igt nak snap la gmbr kat sana, tp segan la pulak.. hehehehe

2 respond(s):

ungu violet said...

mintak2 awak dapat keja tuh..pastu posting kat putrajaya..maka kita boleh berjumpa selalu..kann??!!!!hehee..

nizza-abira said...

teringat dulu,
sy jugak tak dpt jwb soalan tu, padahal sbg anak malaysia tentu sy leh jwb.sebenarnya mmg hafal tp jadi panik bila dah ngadap panel2 tu... alhamdulilah, akhirnya sy dpt keje itu wlaupun sy tak mengharap. nak tau soklan apa yg ditanya? "rukun negara"! wat malu jerk... :/
apapun sy doakan awk berjaya. mana lah tau ada rezeki anak awk nnti...
InsyaAllah....