kos yg memeningkan..

ari ni sy nak buar n3 luahan perasaan.. (" ",)

ujung bulan lepas, sy dpt email, yg unit sy kene pindah pegi department lain..ok la kan..satu level, cuma lain2 entrance je.. ok takpe..sy suke la kan, sbb mengikut layout plan yg sy tgk tu, tmpt sy bole dikategorikan tmpt yg agak privacy jugakla utk org2 yg berperangai cam sy ni.. (sy tgk tv time keje, sy layan prison break time office hr, sy blogging time office hr, sy berYM dan juga berSAMETIME juga yer dlm waktu yg sama) hiks....

oh yer, sy tau mengimbangkan waktu berpeleseran sy dan waktu kerja yer...jgn igt sy makan gaji buta ok..keje sy 90% siap ontime ok.. :).. tambah plak, kos nak pegi keje tak berubah, tempat sy selalu lepak2 makan2 tak tukar, membe2 berpeleseran sy tak tukar, port lepak kat surau tak tukar, so ok la kan...

ok... td pulak..sy terdengar ade khabar2 angin, unit sy tak jd pindah ke department tu pulak... unit sy kene pindah pegi bangunan lagi satu...huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....ni yg buat sy naik hangiiiinnn ni...(padahal sy leh buat ape je kan..nak taknak kene ikut la..cisss) yela... bangunan sekarang ni kat tgh2 golden triangle ni.. sy dah bajet da...transport+minyak kete+parking sume 356rm.. no 356 tu, bagi saya la...kalo sy beli handbag ke, beli makeup ke, beli perabot ke, lagi menarik kan... tp sbb keje, nak dpt duit lebih, tula modalnye kan..

abis, kalo sy pindah bangunan satu lagi tu..yg tau2 tgh pusat bdr damansara tu kan..ape je public transport yg ade... dah tentu2 aritu sy kene tag tny 7 pasal diri sy, sy tulis sy tak suke bwk keta kan... mestila sy kene bwk keta pegi sana... sy nak naik public transport..cisssss.. parking kat situ, last sy pegi dulu..tahun 2006 kot..kat open space tau..max 1 hari 7rm...kalo parking kat basement, sy penah kene, masuk pagi keluar petang, rm15...cisss gile betul..tu belum makan minyak tol sume..

abis la gaji sy camni..camane nak berpoya2 membeli belah di KK dan Romantika camni...hikss :p

tak gune betul..ni yg menambahkan semangat sy nak pergi kursus usahawan ni..:p nak bisnes la camni...tp, modal plak takde...cisssssss...

company sesapa ade keje kosong plissssssss....bgtau sy, sy submit resume sana...

ermmm...tetibe ade awan2 plak atas kepala sy ni..kalo jadi surirumah pun best ni...bisnes dr rumah kan.. :p

1 respond(s):

Bonda Humaira said...

modal takde?g la kat "saya bukan along,saya cuma nak tolongg.." :)