rupenye2 ada dia di dalam itu... :)

rasanya ramai dah tau... tp sy saje nak citer kat sini... kenang2an katakan kan... :)

kisahnye gini....

bulan ni je, sy rasa ade kat 5 kali sy mc.... el tak tau nak kata la bape kali dah... dlm seminggu tu sy keje 2 hari je..

mana taknye kan, sy asik pening2 kepala je.... serius pening... tp bukan sepanjang masa.. die ade time2 die nak dtg... mcm mlm ke, pagi ke...  pasal ni la salu mc...

tak cukup dgn pening je tu... sakit pinggang n tulang belakang pun sy dpt jugak... smp kan ade satu malam tu, sy baring tak kene, ngiring tak kene, telentang tak kene, niarap tak kene.. akhirnya sy nangis... dah asben sy urut kat blakang saye, lega sikit... mc lagi esok nye...

asik ngadu2 sakit kan, asben sy bawak g klinik.. mase tu, due period belum smp lagi.. ade satu hari lagi nak sampai... pegi check, doc ckp tak pregnant..
doc ckp sy tension, pastu ade high blood skit due to tension sy tu... okla... sy igt mase tu dah pregnant da... skali tak.. sy makan la ubat pening tu cam bese...

pastu, beberapa hari lepas tu, period sy tak dtg2 lagi.. sy igt cam bese la kan.. terlambat sehari dua ke ape ke kan.. tunggu punya tunggu... dah due 5 hari da.. tade tanda2 senggugut pun... asben sy bwk sy g beli upt...

ni ape yg sy dpt utk delay 5 hari..


terang lagi bersuluh kan kat bahagian A tu... tp sy still cam blur2 tak caya lagi.. mane la tau false pregnancy ke ape ke kan... sy biar dulu...

dalam masa yg sama, sakit2 pinggang masih ada, tp kali ni tambah pulak dengan ngilu2 kat ari2... kejap2 je, tp kadang sepanjang masa.. makan tak berapa nak lalu, tp sy tak muntah..

tak puas hati, delay hari ke 8, sy beli lagi... ni resultnye...

mase ni, cam tak tau nak kate jugak.. esok nye asben sy terus bwk g gynae, utk confirm kan... n doktor confirm kan yg sy pregnant 5 minggu.. (masa tula... skang ni nak masuk 6 dah..) alhamdulillah...

rasa mcm tak percaya pulak ade sesuatu dlm perut sy nih.. :)

insya allah sy akan jaga sebaik mungkin...

mudah2an amiin....

2 respond(s):

Farah said...

awakkkkkkk!!!!!tahniahhhhh..sukenyeeee...tak sabar nak tgk baby!!!sure comey + gebu cam mak die!

pandangdenganmatahati said...

hairummmm.. congratz! :D jaga diri n baby baek2 ;) n slamat hari raya..maaf zahir batin :D