sinki yg minum susu sebanyak 21oz itu.. huwaaaaaaaaaaa

sy memang akan ingat tragedi ni sampai bebila..

1st time sy nangis sedu2 pasal benda alah ni..
mggu lepas, 1/08/09, saya balik umah parents saya... sbb mlm tu ade kenduri cukur jambul baby muaz..

so, mlm 31/7 tu, sy asing2 kan stok2 sy mana nak letak kat chiller and mana nak letak freezer.. yelah, sy kan aritu kata sy tak buat stok susu kan, selepas dinasihatkan oleh guru2, sy nak start balik buat stok.. so utk aritu, buat permulaan balik semula, ade la 9oz yg sy asingkan utk masuk freezer dan 12oz utk masuk chiller.

12oz tu utk kegunaan ari selasa. 9oz tu stok yg sy dah simpan beberapa ari sebelum tu.

So, berkemas2lah saya nak balik kampung katanya kan.. Dengan gembiranya saya pulang ke rumah mak ayah saya tanpa rasa stress susu tak cukup utk ari selasa sbb stok ade, tambah lg ebm yang akan sy pump ari sabtu, ahad dan isnin lagi sebab isnin sy cuti dan stok frozen pun baru nak mula balik kan..

sekaliiiiiiiiiiiiiiiiiiii, tanpa pengetahuan saya, rupenye hubby sy g padam suis fridge.. huwaaa... mentang2la takde ikan dalam esbok tu, die g padam.. die lupe ade susu saya dlm freezer tu..

bile balik umah ahad malam tu, die tny sy dengan lemah lembut lagi gemalai..

"ija, susu tu elok lagi ke ek??"
"elok la.. nape plak tny?? kan da masuk beku atas... yg bawah tu baru lg"
"takde la.. abg tutup suis peti ais aritu... tak ingat ade susu kat dlm"

huwaaaaaaaaaaaa.. dan dan tu jugak sy sambil basuh pinggan sy sebak tau.. tp tak nangis lagi.. and sambil bebel2 kat laki sy.. geram betul.. smp saya ugut die, kalo tutup lagi, pasni takyah bg susu badan lagi.. kasi susu tepung terus.. sebab die mmg 100% suh saya breastfeed.. (sy yang brainwash smp die jadi 100% gitu :p )

mcm2la die kata, tak ingatla mana tau la.. aaahh sudaahhh.. hatiku sakit tau bang.. huhuhu

pastu die g mandi..

bile die mandi tu, saya kuarkan la sume susu2 yang dah cair n panas tu.. sambil saya bagi sinki tu minum, tetibaaaaaaaa je air mata ni berderai2 jatuh..

skang baru sy rasa... tu baru 21oz.. mcm mana org lain yg penah buang beratus2 oz tu..

iskkk..

sedih gila sy tgk susu tu sinki minum.. penat usaha sy pump ari2 tau..

laki sy kuar bilik air tgk sy nangis, gila2 die mintak maap.. malam tu, die tolong sy pump susu.. hehehehe..

sy amik iktibar dari kejadian nih...

p/s: nak amik gmbr sinki minum susu, tapi sedih sgt, tak jadi... :(

ya a au!!

1 respond(s):

~Atie+Farid~ said...

yak a au atas riba sape tuhhhhhh