Beijing Day 1-part 3

ok, kt masuk part 3 plak.. al maklumla.. hari pertama ni memang tour agent die balun smp malam.. penat tu..

ya rabbi.. korang tau tak.. dalam banyak2 gambar yg saye snap.. sy paling lupe skali nak snap gambar bilik hotel.. frust betul lerr.. dah check out baru teringat weh.. hoho..

yelah, mane tak lupekan, pagi2 da kuar, malam balik, mandi2 terus bommm.. penat giller.... tak penah2 sy tido kul 9 tau.. waktu die dahla same je macam kat mesia.. cume die siang cepat...

kami tido kat Majesty Hotel... atau name cina dia Long Ding Hua Hotel.. 3 star.. ok jugakla.. selesa, flat screen tv, heater, air panas, minibar sume ade.. bukan mcm rumah tumpangan ah kau ok.. :p

ok.. ni gambar2 mase mlm hari pertama tu.. lepas dinner, kitorang pegi acrobatic show... dlm kul 730 mlm camtu die start.. bas smp kat situ dlm kul 645.. adela lg 45 minit kan..

nak dijadikan cerita, muaz bole plak berak masa smp kat acrobatic show tu.. nasib smp kat situ awal.. sy tny la tour guide kami tu kat mane toilet.. 

"andy, kat sini mane ade toilet?"
"sini tiada tandas puan, kalau mahu juga, harus lintas jalan dan jalan sedikit ke depan"

so kitorang laki bini pun pegila cari that so called tandas tu.. ecceehhh.. speaking pulak mak.. ekekeke..
skali jumpela nok.. ko nak tauuuuu... uiihh mcm mami jarum ni.. die punye tandasss la ko.. iskkk nak termuntah ko..

sy mmg da google dari mesia tandas awam kat china ni... memang seram la kan... sekali mmg jumpe da.. tandas die, mcm ni tau.. setakat cubicle takde pintu je.. sinki pun takde.. kalo nak berak ke kencing ke ko kencing jela.. karang kalo ade orang kang nak kencing die tgk je la ko kencing.. free show la kan..
iskkk.. gile busuk n nak muntah.. tak bole ingat la.. geli nak mampos.. sy memang bwk je botol spare, kalo mcm nila, botol kosong mmg tak gune la sbb sinki pun takde..

tak lalu la saye nak cuci berak muaz kat situ.. last2, kitorang g beli air mineral kat kedai halal tepi2 tu, pastu kitorang masuk celah2 lorong n cuci je muaz kat situ..

kesian betul kat muaz masa tu.. dahla nak malam kan, malam kat sane tak silap sy mase tu dalam 3 degrees... menggeletar2 menjerit2 muaz tau.. rasa mcm pelarian betul kitorang masa tu..

hazab ko... :(

jom tgk gmbr lg...

 ni pentas acrobatic show...

tgk hebat kan?????


ni bukan gambor terbalik tau...



dlm bola tu dorg main motor pusing2 dalam tu... hebat tau..

saye ade amik video, tp tak perasan terdelete.. iskkk

ok.. that's it utk ari pertama..

till then.. :)

3 respond(s):

** atie + aisyah ** said...

geli down ckp psl toilet die... yaks!

Em's Family said...

besntyer kalau keje dekat E to the Y tak de harapan la kan..

nizafauzi said...

atie - geli siot, aku teringat lg bau die weh.. uweekkkk

mira - tula kan.. kalo kat E to the Y harap dinner kat shangrila tu jela kan...