isk... lama betul tak jenguk...

salammm... hehehehe...


ate, lame beno teman idok mengupdate blog nih.. dah sawang gile..isk...


mood takde rrr..


tak lama lg nak beranak da ni... nak cite skit2, sebelum sy lupela kan.. kate nak kasi anak cucu baca... hikss


aritu selasa ritu, 14/4/09... sy gi checkup utk 35wks kan.. ikut la sy appointment klinik kerajaan tu.. adoii... mlm sblm tu taktau la ngape, sy rase cam tak sedap hati je.. sbb dr hari isnin tu, baby kurang kuat gerakannye.. cukup 10 kali tu mmg la cukup dalam mase 24 jam tu.. bukan main lagi die main futsal.. ikut bapaknye gamaknye... tp kurang power la tak mcm selalu...


so bile g klinik tu, sy komplen ler kat doktor menggali tuh.. tau die kate ape, kurang gerak dan kurang kuat gerakan adalah SAMA.. iskk.. so die kasi sy refer letter suh pegi spital aritu jugak.. mak aihhhhh.. sy pun ape lagi la kan.. mentel emo lebih, lum kuar klinik sy da nangis2... hiks.... nurse2 kat situ tgk sy pun lain mcm jer.. lantok ler kan.. hehehehe.. dahla sy g klinik sorg2... sape2 call tny camane, mesti sy nangis dulu baru cite...


bile balik umah tghari tu, sib baik laki sy shif mlm aritu, sy tak kuar kete lg dah melalak dpn die.. mamat ni pun gelabah ler... hahaha.. padahal tade pape pun, cume sy nak ckp suh bwk sy g spital, tu pun nak nangis.. ekekeke...


bile dah smp spital kan, nurse siap2kan sy utk wat ctg.. memula sy taktau apakah itu ctg.. ehehehe.. rupenye utk tgk heartbeat baby ek.... baru ku tauuu... :p punye la lame beb.. die kate kat sy stengah jam jek, skali bile die tuko shif, die tak inform pun kat nurse next shif tu ade patient dlm bilik yg sy duduk nih.. lame gileeee baru dorg perasan ade org dlm bilik tu... dr kul 2.10ptg sy masuk, kul 4.30 baru sy kuar.. dahla spital kerajaan kan, mane laki sy leh masuk, sian die tnggu kat luar lame... sy gile sedap tido complete ngan aircond campo ujan lebat di luar sana.. heheheheh...


nasib baik la result ctg sy cantik bak kata doktor cino yg ensem itu.. hahahah.. sempat lagi kan.. eh pastue sy kene seluk, dah bukak 1.6 cm.. uhuhuhu.. sy dah risau.. sbb sy baaaaaaaaaru nak masuk 9 bulan, due date sy 17/5.. mase tu baru 14/4.. iskkk...baby pun dah hampir2 engage.. doktor tu kasi sy 2-3 hari utk baby engage... tanak la sy beranak tak cukup bulan kan...


skarang ni tatau da bape cm.... tp asik rasa nak berak, tp tak berak pun... tp takla sekerap mcm 10minit sekali ke hape ke... lama die dtg.. laaaaaaaaaamaaaa japgi baru die dtg balik...


doakan sy ye.., sy takut lerr... :)

3 respond(s):

ungu violet said...

eeeeee...due date awak bday kiteeee!!!!!!!!!

lalala said...

haha...aku doakan ko slamat lahirkan anak..insya - Allah :D

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

niza dah selamat bersalin lom ... kita doakan semua selamat k ;-)