detik itu....

lega rasanye dpt balik umah jap... hehehe.. dpt gak tgk pc.. :)

walopon dah 18 hari besalin, tetap gak nak cite... sebelum memori ilang dari ingatan kan.... hehehehe

cite memula camni.. jeng jeng jeng... :p

12/5/09 tu sy mmg ade checkup cam biasa kat klinik desa kat umah sy ni.. so mlm tu mmg da standby ler buku merah segala kan.. sekali, dlm kul 6pg camtu...bile tesedar dr tido, perut sy cam ade rasa sakit senggugut lak.. tp yg sikit2 tu jela.. dlm hati da terpikir, ngandung2 ni pahal plak sakit senggugut nih.. ni ke contraction ek.. sbb sy kan dah 39weeks time nih.. ok, sy rilek lagi.. dlm kul 9 tu, sy bangun nak g klinik tu, rasa sakit tu masih ada lg.. suspen la saya kan.. dengan rasa tak sedap ati, sy g kemas umah dulu, g jemur kain dulu, baru gerak g klinik.. sy g sorg2 jer, sbb klinik desa tu bapakla dekat ngan umah... 

masa kat klinik, sy ckpla ngan nurse tu, ade rasa cam sakit senggugut la, tp tak kerap n tak makin sakit.. pastu die kata la tu braxton hicks.. belum lg nak besalin.. so sy relax la kan.. akak nurse tu stil bg next appointment n suruh amik refer letter kat doctor kalo minggu tu sy tak besalin lagi.. lega  ler sy... :)

alih2, bile smp je umah, masa sy tgh relax2 bersadai kat buaian depan umah, perut makin sakit lak..... ni rasa tak sedap ni, cepat2 sy kejut laki saya bgtau.. tp sempat lagi tu sy wat tauhu sumbat.. sebab lapor kan.. pasni kalo besalin tatau leh makan ke tak kan.. wat dulu siap2.. :p

pas makan tu, dlm kul 2... kitorg gerak ler g spital.. smp spital, buat VE semer.. sebb dah biasa kan, asal g spital je mesti buat VE, so sy dah tau ler rasa die camane kan.. skali kalini, bebudak houseman yg buat..isk... hangin betul.. bole die kata, "yg u sakit ni bukan sakit besalin.. nnt nak besalin u akan tau sakit die camane".. bodo tul.. mmg ler.. sbb tu aku g spital bengong... pastu die wat VE sakit nak mampossssss...

sibbaik la lepas tu specialist sampai.. die wat VE lg skali kat sy n bgtau yg dah dilate 2 cm, iskkk..

gelabah plak masa tu.. pastu kan, die check buku merah sy, rupenye sy ade GDM.. waaaa diabetes la tu.. n patut nye sy kene wat BSP, tp sbb takde doc yg sy checkup tu tak bgtau, n sy tatau, sy tak buat ler BSP tu kan..

bile da ade GDM, harusla di induce kan.. lagi ler takut... tp die kata takyah induce, kalo sy besalin mlm 12/5 tu.. tp kalo tak, pagi2 13/5 tu haruslah sy besalin secara induce kan..

dlm hati masa tu, sakit la cepat, sakit la cepat.. sy takut induce, sbb byk org kata sakit die luar biasa... waaaaa... alih2.....

--- bersambung....

2 respond(s):

no need to reveal said...

dah bersalin ke..tahniaahhhh...dah lama betul niza tak update blog ni kan...jangan lupa tau letak gambar baby dalam ni hehe

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

suspens ler niza niehhhhhhhhhhhhhh lagieeeeeeeeeeeeeeee .. smbg citerrrr