perancangan katanya.. lalala... :p

aritu, saya ade terbaca satu kisah sedih kat sini.. isk... sangat sedih dan tetiba jadi fobia nak anta anak kat babysitter.. :(

lepas 2 3 aritu, saya citer kat somi saya pasal kisah ni.. die pun cam diam je kan.. tak lama pastu, ade satu offer plak dr dia..

offer dia...

"abg ade satu cadangan, tp taktau la ija setuju ke tak.. terpulangla.. bole fikir dulu.."
"isk.. offer ape plak nih.. ape die?? ckp la.. cam best je offer2 nih.." hehehehhe
"ape kate ija benti keje?"
"haaaaaaa... abis nak wat ape kat umah???bile??? nape???" heheheh.. padahal dalam hati dah suke gembira da... lalalalala :p
"ermm.. yela.. kan kata cadangan jer... terpulangla nak ke tak.. sukahati la nak ke tak.. takde limit bile2 suke nak benti sukatila..skarang pun bole, lepas beranak pun bole.. jagala anak, ape lg nak buat.. hehehehehe"
"mestila nak.. tp sape nak kasi duit shopping lelebih.. hehehehhe"
"laaaa... kan kate nak bisnes.. sebelum benti ni, kt test marketla dulu, tgk leh jalan ke tak, tp jalan ke tak jalan ke, benti jugakla.. hehehehhe... jaga anak kat umah, takmo anta kat org..."
"ok.. nnt ija fikir dulu.."

sbenarnyekan...saya tersaaaaangatlah suke tau.. sbb cita2 saya nak jadi suri rumah sepenuh masa.. hahaha.. giler pemalas nak keje kan...penat2 je g blajo sume kan?? ade org cite2 sama ngan sy tak?? :)

bukan ape, banyak sebab tau, satu, keje sy ni memang tak best... kedua, sy memang tak suke keje, sy suke pegi kelas je sebenarnye.. tp smp bile nak g kelas je kan?? hehehehe.. dan ade byk sebab lagi la.. huhuhu

pastu, bile da dpt offer camni, haruslah sy nak kan.. tp bile sy timbang2 balik, paaaaling awal sy leh benti, bulan 11 tahun 2010... huwaaaaa... sangatlah lama nak tunggu.. iskkk.. yela, sy ade utang2 saya sendiri kan, bank, loan mara sume... sume tu abis tahun depan tu lah... takkan sy nak cekik laki sy suh bayarkan sume kan.. memangla die yg suh benti, tp sy tak smp hatila.. iskk...

sementara nak benti tu, maknanya, anak sy nnt akan dijaga oleh mak mentua saya.. hehehe.. kes takut nyer pasal... :p

tp takpe... usaha tangga kejayaan.. kiranya, azam sy tahun ni, nak jimat duit, bole settle kan utang cepat sikit.. maknanya, bayar byk sikit la kan.. tak sabar tu nak benti.. sbb sy nak bisnes!!!! n goyang kaki di rumah :) port suda dpt.. :)

p/s utk atie: ko jgn ckp benda ni depan mak aku tau.. hehehehe.. nnt die marah... :p

2 respond(s):

ungu violet said...

berenti keje???


kita tunggu je ein offer gitu!
hahaaa..best2!!!!!!

nizza-abira said...

Memang sonok kalu suami offer suh berenti keje tp tu lah, kalu kita sendiri ada komitmen susah skit kan...
Tp sy sokong kalu awk berenti & awk wat bisnes dr umah. Apatah lg if awk ada kemahiran. Sambil jaga anak sambil tu cari duit. Rasanya ramai kaum wanita yg wat gitu. ;)