muaz da 7 bulan

astaga mama ko ni muaz... langkah 3 bulan baru nak buat milestone baru.. cisss... dah tu buat nak ujung2 bulan 12 plak tu..

ok ok

13 disember 2009, muaz iskandar dah masuk 7 bulan.. disebabkan aritu muaz demam skali, masa 5 bulan kot, injection ade delay sket... so 19 disember, muaz dpt la satu jab.. hepatitis b dose 2.. pasni muaz amik pneumococcal lak ek.. tak amik lg nih... :p

  • berat muaz 7 bulan, ngam2 10kg.. cam guni beras anak mama ni...
  • muaz nmpk cam nak duduk kot... sebab die meniarap, angkat bontot die bukan main lg tinggi.. mcm nak samesot lak.. ekekeke.. tak tau eja la.. 
  • mama introduce muaz solid food mase 6 bulan.. first time, mama bg heinz rusk tu.. ok jugak.. pastu mama beli nestum beras+soya tu, memula ok.. pastu dah 2 3 kali makan, mcm tak suke lak.. so mama tuka beli beras+sayuran tu.. muaz suke sayur ekk.. nampak mama bwk mangkuk die dah excited dah... :) weekend, grandma masakkan bubur utk muaz kan.. 
  • muaz dah pandai selongkar barang tau... abis die tarik2 sume alas meja.. abis terabur sume remote2 control.. ade skali tu, muaz g dapo ngan walker die tuh, die tarik botol mayonis tu. bergolek jatuh dr kabinet.. sib baik tak pecah.. cepat2 atok turunkan sume yg kaca2.... haihhh
  • ape lg ek.. haaa... muaz suke dgr azan.. alhamdulillah.. kalo mama selawat2 ke, baca2 ayat quran ke, mesti muaz diam je dengar mama baca.. kalo ade azan kat tv tu, cepat2 muaz toleh nak tgk azan tu kan..
  • muaz suke main benda yg bukan mainan muaz.. contohnye hp mama.. mama ade 2 hp, tp sib baik muaz nak hp buruk.. ekeke.. penat je mama beli hp muaz, tp muaz wat dek je.. pastu suke main kertas, mama beli play gym, muaz bukan nak main toys tu, yg dimainnye tiang play gym...
  • muaz takde gigi lagi... muaz masih breastfeed lagi.. mama harap dptla smp 2 thn, pastu bole la mama kasi freshmilk plak kan.. :)
  • muaz penah makan eskrem, air batu campo.. hikhikhik.. camane mama tau, aritu mama bg.. pastu muaz tolak2 mama, panggil2.. nak lg.. ayah suh mama bg muaz.. ekeke.. pastu mama n ayah kene marah ngan grandma.. ekeke.. sib baik muaz tak batuk.
ok jom kt tgk gmbr muaz lak.. :)













lalalala... mama syg muaz!!!

2 respond(s):

Em's Family said...

tembamnyer pipi dia..

mun-e said...

comeinya muaz!!