muaz @ 4 bulan

adoiiii... baru arini ade aura sikit nak update..

sikit je pon.. satgi abis kang.. sambung lagi esok lusa.. iskk... tah bile nak abis tah.. udah gaya kene wat homework plak.. :p

skang ni muaz da 5 bulan, tp mama baru nak letak milestones muaz time 4 bulan.. nnt esok lusa mama letak milestone the latest nyer ekk.. :)

halal lah muaz yer..

ni la budak umor time 4 bulan nih...

  • berat die @ 4bulan ialah 8.5kg... uhuk2.. mama tak larat nak dokong dah muaz oii.. mama rase mcm nak bwk je stroller walopon g kedai acheh tu tau.. sakit pinggang.. sling, mmg muaz takmo dok dlm tu kan..


ni gambar masa raya aritu.. muaz pakai baju melayu umo budak setahun, tp mama suh atok anto g alter... :) muaz leh pakai baju melayu johor je setakat ni la mama rasa.. pasal mama nmpk cam leher muaz ni pendek je.. ke belum nmpk lagi mama taktau la... kalo pakai baju cekak musang, nmpk cam tercekik plak kan...



  • masa ni muaz da pandai meniarap ke kiri dan ke kanan.. tp tak tau terbalik lagi.. hehehe...kepala pun dah kuat dah... :)



baby carrier cum car seat muaz, mama baca, die leh pakai sampai baby berat 13kg.. tp mama tgk, muaz baru 8.5kg, macam da sendat je.. camane ni???
muaz tak tahan panas... :) mesti nak sejuk je sepanjang masa... kadang2 dlm umah pun mama pasang kipas kecik muaz tu... :)


  • muaz kan kalo tido, mesti nak posisi camni.. mengiring... pastu akhirnya muaz akan tido meniarap.. :) mula2 mama ingat muaz tido meniarap sebab hidung muaz tersumbat.. yela, muaz kan aritu baru baik demam kan.. rupenye tak.. memang muaz suke tido gaya camni..





  • muaz memang confirm suka isap jari.. kalo jari muaz ade dlm mulut, muaz akan diam.. kalo tak, mulut bebel2 je.. muaz isap jari ni ikut ayah ni... :p



  • kalo dlm keta, muaz takmo duduk.. muaz nak diri je.. penat la mama camni...



  • muaz sangat suka dengan toys.. kadang2 mama tgk die macam naik hangin ngan toys die pun ade.. hikhik.. pasal aritu, mama belikan muaz teether, sbb muaz mcm gatal gusi je, skali muaz bukan gigit2 benda tu, die naik hangin ngan benda tu.. hehehe.. kalo nak buat muaz distracted, letak die kat playgym die.. nnt die leka ngan mainan2 kat situ.. tp kalo lame2 sgt, die leh angkat playgym tu tolak tepi.. hehehe



haa yg die pegang ni bukan toys.. ni grandma die kasik main henset...


  • kalo bagi something kat tgn die, dia grab memang kuat... kalo kt amik, die menangis... heheheh
  • nmpk mcm nak tumbuh gigi da.. harap2 bulan depan ade la ye sayang, tp mama la abis.. sbb muaz suka tarik nip*** mama.. muaz tarik jauh2 n lepas kan?? sakit wooooo
  • kalo time nursing, muaz suka tarik2 baju mama.. n muaz juga suka tutup muka die time nursing, so secara otomatik, B mama pun muaz tutup la kan.. pandai nehh :)
  • alhamdulillah, setakat ni, muaz tak pakai pacifier, tak tido buai.. harap2 kekal lah muaz yer..
ape lagi ek muaz.. ilang ingatan da mama ko ni.. hehehe

so... mcm biasa.. kalo ade yg mama teringat lagi, mama carry forward milestone 5 bulan la eh... :)


3 respond(s):

Nadia Yuna said...

comelnya muaz nii

** atie + farid + aisyah ** said...

rindunyeeeeeeeeeeeeeee.....wpun ari2 mama atie jumpe muaz...mama atie tetap rindu muaz......ensemnyeee anak mama pakai baju melayu.....muah muah muah....

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

adusssssssssssss gebunya dia .. geng adam ler isap jariiiiiiiiiiiiiii ;-)