I?m glad she is leaving...

yes...she is leaving by 28 august...that will be her last day. After six month i suffer to see her face everyday, sitting by my side with that ugly face (at least show some smile ok), finally, she is LEAVING this company....

dia adalah colleague aku yg mempunyai internal conflict yg die suka bawa merata2. ke mana sahaja die pegi, keep saying that org ni tak betul, org ni jahat, org ni salah, org ni beware...come on dude.. nobody perfect ok!!!tolongla jgn expect sume org akan memenuhi ur kehendak n hati perut. u should learn how to cope with people la..umo dah 30+ takkan nak kene ajar lagi kot.. biasala, org kat dunia ni kan macam2..paham2 jela..just do your business la..

i cant understand la, why you should envy with me la...aku cume seorang budak yg baru lepas grad dan masih mencari-cari kerja dalam bidang aku. why must you jealous with me??gaji aku pun lagi sikit dr ko..i really2 anggap ko mcm kakak aku, but u backstabbed me from behind!!!

ok takpe...i can accept the fact that u talk behind me, KUTUK-ing me..takpela...moga kau mendapat balasan yg setimpal dariNYA..aku tak kacau kau pun...even ur husband...i got mine!!

now, i heard that u're leaving..it's ok to me..that ur choice..after 8 yrs u here, u resigned..aku tak halau pun ye...aku cume tak tegor die je...(wlpn dlm islam tak galakkan tak bertegur sapa lebih dr 3 hari kan, aku tak tego die dah more than 6 mths)...

i hope, u'll be happy with ur new job..jgn la nak judge org suke hati...kita ni pun bukan nye perfect..don't expect others to be perfect too...kalo tak, sampai bile la idup kite ni akan dimusuhi dan memusuhi...ye kakak???kamu kan dah besar..fikir2la ye....
btw,

i got this new wedges...from sg wang... :D vincci je...bajet lari beli guess..:p.. suke die sebab cam ade ala2 kain songket kat dpn die tu...


nak beli kaler grey-ish tu, tp size da abis plak..tp nak jugak..tp susah nak kene ngan sume baju, tp tetap nak jugak..n saye beli jugak... :)

p/s: ape yg saye tulis di atas ialah ape yg saye rase utk wanita itu...jgn la feel annoyed plak ek...(kalau ade yg membaca la...ade ke???)...btw...abg, nak lagi satu wedges bule???atau pun peep toe pump ke???

2 respond(s):

Eza Sulyzza said...

Hehe..sungguh straight forward. Sy tak kenal sgt kat 'kakak'yg leaving nie but my first impression joined in dulu pun dah rasa cam something wrong with her. Kita senyum pun dia wat tak nampak jer. Dia ada ker takder ker sama jer kot. Ntah. Sebab tak berkawan kan. Yerla orang tak sudi kawan ngn kite..Neways, Niza oooo skrg g keje tunjuk2 wedges kat kite.Takper2 satu hari nnt aku akan dapatkan jugak sepasang untuk diriku ini.Hahaha.. Nak jugakkk!

nidji said...

kasut tu..very the fancy2!!die minat pakai wedges skang!